Основни данни
Милко Божков (1953)


Милко Божков

Милко Божков е български художник, живописец и график.


Изкуството на Милко Божков е изчистено, често сведено до знаковост. В неговите живописни произведения могат да се наблюдават характерните за графичната техника образи. По този начин авторът носи леко смущение на зрителя, събужда неочаквана емоционална реакция. Често прави изложби с колегата си Стоян Цанев, който прави същите трикове, но в графиката.


Милко Божков е роден на 3 март 1953 г. Живее и работи в село Ресен. Завършил е Художествена академия в София и е правил големи изложби в цяла Европа. Сред най-атрактивните галерии, показвали негови произведения са „Edition 88” в Люксембург и „Titian” във Франкфурт.
В София Милко Божков често прави изложби в галерия „Арте” заедно с приятели си Стоян Цанев и често публиката не може да разпознае кое произведение чие е.
„Пред мен винаги стоят някакви технически задачи и често се връщам към стари въпроси с нова гледна точка. Всяка техника предполага различни състояния, от живописна творба може да се направи графична и обратно. Художникът не трябва да се огрнаничава”, Милко Божков
 

[Редактирай]

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!