Факти
Илия Бешков (1901-1958)

Бешков разлепил свои некролози в академията

Илия Бешков не преставал да се шегува дори със собствената си смърт. Един ден, като преподавател в Художествената академия, си поръчал некролози при Ламар. Вечерта ги разлепил в сградата.На другата сутрин преподаватели и студенти били шокирани от неочакваната вест и докато се чудели как, от какво и кога е умрял, самият Бешков се появил в прекрасно настроение.

Илия Бешков биел студентите с бастуна си

Илия Бешков използвал всички познати и непознати начини, за да накара студентите си да се замислят.  Наказвал ги с бой и...рисуване. Не било рядкост да удари студент, който го ядоса. Силата на този възпитателен метод често е изпитвал върху гърба си не кой да е, а самият Доньо Донев: "Той си ме налагаше с бастуна. Сега, ако аз набия някой студент, веднага ще ме пратят на съд в Хага", разказва карикатуристът.

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!