НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Документални кадри от рухването на кулите-близнаци подредени в София (12.09.2010)
Фотографска изложба на Алберто Стайков, станал свидетел на събитията от 11 септември 2001, в Ню Йорк разтърси столичани. Под надслов „Няма нищо невъзможно” в галерия "Мисията" авторът ни припомня за това, че както няма неипълнима мечта, така няма и невъзможен ужас. Терористичната атака срещу кулите близнаци преди 9 години отне хиляди животи и надежди и разклати вярата на милиони в „американската мечта”.
 
В момента, в който става свидетел на атаките, Алберто започва мълчаливо да ги документира, защото най-силните емоции в човешкия живот могат да бъдат само запечатани, те не се нуждаят от художествената украса на изкуството. В този момент той осъзнава, че твърде малко неща на света зависят всъщност от нас самите. „За нас остава изборът да решим кое имаме силата да победим и на кое да се подчиним” – казва авторът.     
 
„Древните гърци са казали, че „животът е само сън”. Той е колкото реален, толкова и нереален. Той е само миг, отлита, докато се обърнеш”  - добавя той. 
 
Алберто Стайков е роден в София през 1974 в семейство на българка и колумбиец. През 1999 завършва Художествена и приложна фотография в НАТФИЗ. Малко след това започва работа като фотожурналист към сп. „Semana”, Богота, Колумбия. През 2001 заминава за Флорида, където става  фотограф на свободна практика. Има самостоятелни изложби в галериите „Kummer Museum of Art and Garden, „Лица” и „Зодиак”, Флорида.
 
Галерия "Мисията", ул. "Алфред Нобел" 2, вход откъм ул. "Ал. Жендов". Експозицията се организира от Министерство на външните работи и Държавен културен институт.
 
Алберто Стайков,
Алберто Стайков, "12 секунди"
Алберто Стайков,
Алберто Стайков, "Няма нищо невъзможно"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!