Основни данни
Атанас Михов (1879-1975)


Атанас Михов

Атанас Михов (1879-1975) е художник, живописец.
Атанас Михов е един от създателите на реалистичните традиции в българската пейзажна живопис. Рисува отдаден на красатотата на българската природа, по време на участието си в Първата Световна война пресъздава и военни сюжети.
Атанас Михов е роден на 24.09.1879 г. в Стара Загора. През 1904г. завършва живопис в Рисувалното училище, София при проф. Ярослав Вешин. Член на Дружество “ Съвременно изкуство “, член-основател на Дружеството на севернобългарските художници. От 1906г. до 1932г. е учител по рисуване в Силистра, Разград, Русе и София. През 1932г. се пенсионира и се отдава на творческа дейност. От 1904г. Михов учасва в изложби на Дружество “ Съвременно изкуство “, Съюза на южнославянските художници “ Лада “, Дружество “ Родно изкуство “, Дружеството на севернобългарските художници, ОХИ. Организирал е много самостоятелни изложби в страната и чужбина.
Атанас Михов е участвал в Първата световна война и рисувал творби с военни сюжети.
Умира на 22.01.1975г. в София.
 

[Редактирай]

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!