Основни данни
Стоян Цанев (1946)


Стоян Цанев

Стоян Цанев е български художник – график и живописец.
Стоян Цанев е сред най-популярните наши графици. Голяма част от произведенията му носят топлота характерна за живописта. Стреми се към знаковост в своите творби.
Стоян Цанев е роден на 28 февруари 1946 г. в Бургас. Завършва Художествена академия във Варшава, където за успеха си е награден от полския министър на културата.
Прави десетки изложби в България, САЩ, Русия, Канада, Япония, Германия, Скандинавия, на практика, в почти целия цивилизован свят.
Работи графика, живопис и керамика. Има редица награди за графика и карикатура, а през 2007 получава и наградата Захарий Зограф. Негови произведения имат НХГ, СГХГ и почти всички големи галерии и колекционери в страната.

Често прави изложби с колегата си живописецът Милко Божков, с когото ползват общ техен език в изкуството и публиката ги приема като астрални души-близнаци в арта.
 

[Редактирай]

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!