Основни данни
Правдолюб Иванов (1964)


Правдолюб Иванов е български художник, артист и авангардист. Преподавател в Художествената академия, София.

Праводлюб Иванов е роден през 1964 в Пловдив. Завършва Националната художествена академия в София през 1993, където е асистент от 1996. Правдолюб Иванов е почти изцяло посветен на съвременните техники и готовите форми (ready made). Използва не само ready made, но и много цитати от други произведения, подменяки обаче смисъла на тезата. Произведенията му често навяват хумор.

Правдолюб Иванов е член на Института за съвременно изкуство ИСИ. Той  е един от тримата артисти, избрани без конкурс да представят България на биеналето във Венеция през 2007. Кураторът, също избран без конкурс, е Весела Ножарова.
Сред по-известните произведения на Правдолюб Иванов са „Съществуващи обекти” (Existing projects) в център АТА – 2003, „Vehicle Dreams” Ню Йорк, 1998.
Участва в почти всички изложби, организирани от кураторите в ИСИ, чийто член е от
Участва във „Важно съобщение”, Софийска градска художествена галерия СГХГ, „Общи граници” – ПЛовдив с куратор Емил Миразчиев и мн. др.
 

Източници - ИСИ

[Редактирай]

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!