Факти
Дечко Узунов (1899-1986)

Издирвани картини на Дечко Узунов

Издирват се следните картини на Дечко Узунов:

"Гола жена", "Цвете" и "Женски силует", акварел - задигнати от частен дом в столичния квартал "Младост" през юни 1993. И трите произведения били подарък на собственичката Надка Месалска, която ги получила като подарък от съпругата на бай Дечко, Олга Узунова малко преди смъртта й.

"Венециански пейзаж" 44х54см., откраднат от градската галерия в село Пробуда, Търговище заедно с още 45 произведения на Янакаки Манасиев, Стоян Венев и др. Крадците отнасят цялата сбирка с изключение на 5 картини, изобразяващи Ленин, Димитров и партизански сюжети. Близо година местната полиция е предупраждава градската галерия "Никола Маринов" в Търговище, че картините в село Пробуда са неохранявани, но това не е накарало държавните служители да помръднат.

През 2009 г. полицията намира 12 картини, изчезнали от галерията във Велинград. Това става при акция за пране на пари във вила в Панчерево. Там има и картина на Дечко Узунов, но тя е не сред изброените по-горе.

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!