НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Бащата на Никола Саркози излага свой картини в Будапеща (09.02.2010)
В Галерия Авигея, Будапеща, бащата на френския министър-председателя Никола Саркози, Пол Саркози и немският художник Вернер Хорнунг са обединили своите артистични творения под името "Цифрово изобразително изкуство". Изложбата може да бъде разгледана в периода 8 - 26 февруари.

Произведенията са създадени чрез смесването на традиционни техники на рисуване с цифрови технологии. Експозицията включва портрет на френската първа дама Карла Бруни. Картината изобразява Карла с нейната китара, седяща на пиано, а по-нататък се вижда и Никола, които седи зад бюрото си. За съдържанието й автора обяснява „На пианото има роза, която е символ на политическата принадлежност на Никола, но също така и емблема на любовта”. Творбата е подарък на Карла от Пол за сватбата й със сина му.

Саркози разработва рисунките, след което оставя на Хорнунг да ги завърши в цифровата им форма. С тази техника, двамата създатели допринасят с нещо ново за съвременното изкуство.

В тази изложба Саркози и Хорнунг се допълват взаимно за да представят критично и изследователски своите лични виждания за човешкото съществуване, чрез изобразителна реч.

Основните теми в творбите са женският свят и всекидневният живот, въпреки това без съмнение звездата на изложбата е Карла Бруни. Следващата експозиция на Пол Саркози ще бъде проведена в Espace Pierre Cardin в Париж, през месец Април.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!