НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
7 мъже в Лондон (08.04.2010)
От 23 до 29 април 2010г. лондонската галерия „Ред Гейт” ще представи една експозиция, посветена на съвременната графика.

В изложбата участват 7 художника, които самостоятелно един от друг са открили общата си страст към фигуративното, което в техния случай участва в изграждането на кошмарни, дистопични и апокалиптични истории.
Рисувайки кошмарите си, те се освобождават от собствените си демони, подлагайки ги под скалпела на разума. Чрез изкуството изобразяват страховете си и ги правят видими, като по този начин се опитват да ги подчинят.

Джонатан Камърфорд е изучавал графика и рисуване в колежа за изкуства „Рут Прауз“, Том Джи Адриани е завършил „Сентрал Сейнт Мартинс“ през 2005. Имал е изложби в „Северната галерия за съвременно изкуство”, „Съмърсет хаус” и в галерия „Сейнт Панкрас Крипт”.

Джей Леуелин е учил рисуване в колежа за изкуства „Камбъруел“, Тони Лий е завършил графичен дизайн в „Лондонския колеж за графика“, илюстрация в „Кралскя колеж на изкуствата“ и печатане в колежа „Къмбъруел“.

Ерик Стори се е изучавал в университета в Кеймбридж и колежа за изкуства „Сър Джон Кас“ и в момента прави магистатура по Визуални изкуства в колеж „Камбъруел”.

Джулиан Ронефелд е обучаван за фотограф в Германия и е учил в „Уестминстърския колеж“ и „Сентрал Сейнт Мартинс“, Лондон. Имал е изложени фотографии и видео инсталации на експозиции в Лондон, Берлин и другаде.

Назир Танбули е завършил изобразително изкуство в „Александрийскя колеж за изкуства“ в Египет и в момента е кандидат за магистър в колежа „Камбъруел“.Излага на показ произведенията си от 1989г. в Египет, Великобритания,Германия,Русия,Аржентина и САЩ.

Защо са избрали Лондон? Защото във въздуха на този древен и мистериозен град живеят разказите и гласовете на милиони души, които са прекрачили прага на отвъдното. Изложбата „Седем мъже в Лондон” тръгва от идеята да превърне тази космополитен град във физическа среда, която събира седем различни мирогледа.

В същото време творбите на художниците възраждат онази характерен за Уилям Блейк поглед към Лондон през призмата на кошмара.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!