НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Център Помпиду показва колекцията си с произведения от 1905 до 1960 (12.04.2010)
Националният Музей за Модерно Изкуство в Париж, откри нова изложба, представяща негови колекции от 1905 до 1960 година. Експозицията, разположена на ниво 5, е изцяло посветена на художници, движения и теми от историята на модерното изкуство на ХХ век. Изложените произведения проследяват пътя на създаването му. Център Помпиду е отделил над 7000 кв.м. за тематичен и хронологичен диалог на емблематични творби от всички дисциплини: визуални изкуства, фотография, архитектура, дизайн и кино.

В тези колекции, Националния Музей за Модерно Изкуство представя големи имена като Бранкузи, Делоне, Дюшамп, Кандински, Лежер, Матис, Пикасо и Миро.

В експозицията участват и няколко произведения заети от различни фондации: фондация „Алберто и Аннетт Джакомети” в Париж, фондация „Le Corbusier” и фондация „George Rouault”.

В този си вид, изложбата представена на петия етаж в Центъра за модерно изкуство, ще остане до 12.02.2011 година.
 

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!