НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Общността на артистите прави опит да спаси Земята с помощта на " Кристис " (15.04.2010)
Изкуство и природата са уникални с тяхната способност да извисяват човешкия дух. Не е изненадващо, че много от водещите художници в света са решили да направят „Опит да спасят Земята", допринасяйки с творби за така наречения „Зелен Търг”, който ще се проведе от „Кристис” в Ню Йорк на 22 април, 2010.

За отпразнуването на 40-та годишнина на Деня на земята, "Кристис” събира заедно една безпрецедентна група включваща основните фигури в изкуството, дарителството, финансите, модата и развлеченията за да се застъпят за Земята, нашият единствен дом.

Тази глобална инициатива подпомага четири изключително уважавани и ефективни организации за опазване на околната среда: „Океана” („Oceana”), „Опазване на Сентрал Парк” („Central Park Conservancy”), „Съвет по опазване на природните ресурси” („Natural Resources Defense Council”) и „Съхранение Интернешънъл” („Conservation International”). "Кристис" ще се откаже от своите такси и комисионни, така че всички приходи да бъдат използвани за околната среда от тези четири водещи организации.

Четирите неправителствени организации, функционират из целия свят, като популяризират своята дейност на всичките седем континента. Международният проект в защита на Земята събира артисти от всякакъв произход, тук могат да бъдат видяни работи от датчанина Олафур Елиасон, носителите на наградата „Търнър” - британските художници Деймиън Хърст и Кийт Тайсън, китаеца Зенг Фанзи и индиеца Субодх Гупта. Независимо от техните географски домове, художниците, обединени в „Зеления Търг” са едни от най-значимите творци днес. Тяхното участие подчертава мащаба на предизвикателството на околната среда поставено пред планетата.

Много от артистите допринасят с произведения за чието създаването са черпили вдъхновение от красотата и нежността на природата, такива са тучните пейзажи на Уолф Кахн, дизайн вдъхновен от морето на Микеле Ока Донер или творбите на художника Алън Сонфист. Мая Лин, може би най-известена с проектирането на мемориала във Вашингтон за войната във Виетнам, ще предостави скулптурата си „В страната на мляко и меда” („In the Land of Milk and Honey”). Американските художници Джордж Кондо и Джини Холзер също ще дарят свои работи за да допринесат за увеличаването на популярността на това глобално социално и културно събитие.

Кийт Тайсън, носител на наградата „Търнър” за 2002 г., дарява „Хореография с облак " („Cloud Choreography”). Това което правя аз-това което всеки един художник прави-е да трансформира материали, за да им даде глас", каза Кийт Тайсън. "Заедно тези творби ще отправят глас и обърнат внимание на смущаващи процеси на трансформации на Земята, смятам, че с колективна работа можем да допринесем за една позитивна промяна”.

Освен произведения на изкуството, аукциона ще предостави и единствени по рода си преживявания, като урок за дресиране на соколи с Робърт Кенеди младши или кулинарна разходка с Алис Уотърс, както и изключително модни аксесоари от Ерменегилдо Зегна, Булгари, Дънкан Куин и други.
 
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!