НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Тейт Модърн става на десет (22.04.2010)
На 12 май световноизвестната лондонска галерия „Тейт Модърн” отбелязва своя десети рожден ден.

За този период прага на галерията са прекрачили 45 000 000 посетители, което я прави най-посещаваното средище за модерно изкуство в света.

Освен това галерията се нарежда и сред трите най-популярни туристически атракции във Великобритания.

В чест на годишнината „Тейт” организира мащабен арт фестивал, който ще премине под мотото „Душите ни не се продават – фестивал на независимите” (No Soul For Sale – A Festival of Independents).
Проявата ще се проведе от 14 до 16.05. 2010 г. в сградата Turbine Hall на галерията. Изложението обединява духа на предишни проекти, чиято концепция зависи от уникалното пространство на Turbine Hall, част от което представлява покрита улица.

„Душите ни не се продават” е дело на кураторите Маурицио Каталан, Сесилия Алемани и Масимилиано Джиони, които ще наситят проекта със своя анархичен поглед и иронична чувствителност. Поканени са 50 независими арт сдружения от Прага до Шанхай. Сред потвърдилите участие са : ArtHub (Шанхай), Artists Space (Ню Йорк), e-flux (Берлин), PiST (Истанбул), Latitudes (Барселона), no.w.here (Лондон), Loop (Сеул) и др.

Фестивалът ще предствалява предизвикателна смес от инсталации, пърформанси, музика и видеопрожекции. На 14 и 15 май галерията ще остане отворена до полунощ, за да осигури пространство за нощни прояви със специални гост артисти.

Празникът заварва „Тейт Модърн” в момент на предстояща мащабна реконструкция. След разширението галерията ще разполага с 60% повече площ, което ще й позволи да посреща без затруднения своите 5 000 000 посетители годишно. 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!