НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Фестивалът в Кан на свой ред отваря врати (26.04.2010)

Най-иновативният панаир за модерно и съвременно изкуство ще започне на 14 май на Лазурния бряг. Идеята е той да се превърне в място за срещи на любители на изкуството и колекционери.

Поканени са да участват 25 международни галерии и стотина местни художници. Ще бъдат изложени и платна на велики майстори като Реноар, Пикасо, Шагал и Леже.

Концепцията на събитието е дело на Жан Бернар (собственик на галерия, колекционер и куратор) и Дебра Арман (вдъхновение за някои от творбите на Анди Уорхол и Кийт Харинг).
Това не е първият съвместен проект на двамата куратори. През 2008 г. например двамата излагат инсталация от 24 скулптури на парижкия булевард Шанзелизе.

Една от целите, които си поставя панаирът в Кан е да обедини различни форми и изразни средства, както и да постигне пряк контакт с широката публика. Жан Бернар заявява: „Всеки важен период в историята на изкуството е бил съпроводен с активен творчески обмен между художници и зрители. По тази причина сме в Кан. Именно този дух се опитваме да възродим.”

Селекционната комисия се състои от световноизвестни арт личности като: Мариса Дел Ре (галерия Мариса Дел Ре, Ню Йорк и Монте Карло), Летисия Де Маси (културно аташе, форум Грималди, Монако), Дебра Арман (арт експерт и колекционер), Гийом Арал (галерия Жан Фереро,Ница).

Панаирът на изкуствата продължава до 22 май 2010г. и се застъпва с филмовия фестивал в Кан.

Cannes
Cannes
Cannes
Cannes
Cannes
Cannes
Cannes
Cannes
Cannes
Cannes
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!