НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Националната портретна галерия в Лондон ще бъде домакин на първата голяма изложба, посветена на портретите на Пол Сезан (09.12.2016)
Националната портретна галерия в Лондон ще бъде домакин на първата голяма изложба, посветена на портретния жанр в творчеството на Пол Сезан.

Експозицията ще бъде показана в Париж, Лондон и Вашингтон в периода -  2017-18 година. Това ще бъде първата по рода си изложба на портретите на Сезан, а изложбата се организира съвместно между Musée d'Orsay в Париж, Националната портретна галерия в Лондон и Националната художествена галерия на Вашингтон.

"До сега, портретите на Сезан са получавали изненадващо малко внимание, така че ние сме развълнувани от възможността да съберем толкова много от неговите портрети", казва Николас Кулинан, директор на Националната портретна галерия. Тези картини показват "най-личните, и следователно най-човешките, аспекти от изкуството Сезан", коментира главният куратор на изложбата Джон Елдърфилд от Музея за модерно изкуство в Ню Йорк.

Сезан създава през своето творчество около 200 портрета, 26 автопортрета и 29 на съпругата си Хортенс. Експозицията ще включи около 50 портрета на художника.
Paul Cézanne, Boy in a Red Waistcoat (1888-1890)
Paul Cézanne, Boy in a Red Waistcoat (1888-1890)
Paul Cézanne, Madame Cézanne in a Yellow Chair (1888-90)
Paul Cézanne, Madame Cézanne in a Yellow Chair (1888-90)
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!