НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Шестият фестивал за дигитално изкуство DA Fest започва (15.09.2017)
 Поредица от явления, случки, действия, събития и звуци, които ще се появяват в действителността ни за пръв път - това е специфичният характер на дигиталните технологии, в близка връзка с човекa и изкуството, които ще представи пред вас на DA Fest от 19 до 23 септември, 2017.

DA Fest е международен фестивал, провеждан в Националната художествена академия (НХА) в София, чиято цел е да срещне българската аудитория с разнообразни артистични тенденции и изследвания в полето на дигиталното видео, саунд арт, нет арт, мултимедийни пърформанси и инсталации, роботика и генеративни системи и други интердисциплинарни форми.

Програмата на фестивала включва изложба, пърформанси, прожекции, презентации и уъркшопи, които се случват в различни локации от централната сграда на НХА на ул. Шипка 1 в София.  Ново попълнение във фестивалната програма е DA Lab, която ще представи електронна и експериментална музикална сцена и звуково изкуство в България.

Фестивалът стартира през 2009 г. с идеята да подкрепи магистърска програма „Дигитални изкуства” на НХА, както и да представи и популяризира сред широката публика важните постижения и новите тенденции на работа в тази сфера.

Изграждайки платформа за диалог и сътрудничество между изкуство и образование, фестивалните куратори - Венелин Шурелов и Галина Димитрова-Димова канят творци и изследователи от местната и международната сцена, като същевременно дават възможност за артистичен дебют на студенти и други млади художници.

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!