НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Галерия "Сезони" представя колекция "Лука Бекяров" (17.10.2017)

 От 17 до 23 октомври, под мотото "Любов към изкуството" галерия "Сезони" показва колекция "Лука Бекяров". Освен впечатляващата експозиция, в деня на откриването ще се състои и церемония по връчване на стипендии "Лука Бекяров" за постижения в математиката и информатиката. И тази година за стипендии се състезават ученици и студенти със значими успехи и големи амбиции за бъдещето.

Лука Бекяров беше един от най-ерудираните и модерно мислещи хора в областта на информационните технологии. Със своето иновативно мислене, проницателност и авторитет той допринесе в огромна степен за това, което представляват днес Еврофутбол ЕОД, Евробет ООД, Декарт ООД, Галоа, CGI... 

Движението към познание и себепознание, влиянието на семейната среда, определят от рано пътя на Лука Бекяров в колекционерството.Това е пример за утвърждаване на духовната му същност, дейност, наречена любов към изкуството, която е обогатявала и допълвала живота му. За това колекцията на Лука Бекяров внушава освен всичко друго и усещането, че има някаква особена причина за събирането й. Причина, която надхвърля естествения порив на колекционера да събира, за да сподели. Лука Бекяров присъства достойно, красиво и смислено на духовния мост между иновативните технологии и изкуството.


От класически пресъздадената реалност, през близки до абстракцията пейзажи, до пластики, портрети, натюрморти и други, колекцията включва българско и европейско съвременно изкуство от началото на ХХ век до наши дни. В тази изложба е представена само една малка част от колекцията на Лука Бекяров.


Атанас Михов
Атанас Михов
Магда Абазова
Магда Абазова
Димитър Буюклийски
Димитър Буюклийски
Цанко Панов
Цанко Панов
Цветана Щилянова
Цветана Щилянова
Ясен Гюзелев
Ясен Гюзелев
Георги Велчев
Георги Велчев
Георги Каракашев
Георги Каракашев
Генко Генков
Генко Генков
Алфонс Муха
Алфонс Муха
Виктор Вазарели
Виктор Вазарели
Едмонд Демирджян
Едмонд Демирджян
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!