НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Банкси и Дани Бойл създадоха Коледен пърформанс във Витлеем (19.12.2017)
 Уличният художник и режисьорът, спечелил Оскар, представиха визията си за коледна пиеса във Витлеем.

Пърформансът "Алтернативност" беше представен в началото на декември на паркинга на хотела с най-лоша гледка в света, разположен в близост до стената разделяща Западния бряг и централния площад на град Витлеем Мангер, което някои смятат за мястото на раждане на Христос. Дани Бойл прекарва месец и половина в кастинг на изпълнители (дори магарета) и търси технически персонал за пиесата, която пародира традиционната сцена на раждането на Христос, която се пресъздава в някои католически държави. Подробности за "Алтернативност" все още не са разкрити. Известно е, че в една от сцените участват местни деца, които пеят Jingle Bells под изкуствен сняг. Изпълнението е заснето от BBC Two, а записът ще бъде излъчен в края на декември.

Филмът разказва историята на работата на Бойл, по-специално за това как той приема офертата за сътрудничество от необичайния и неуловим Банкси, с които никога не се срещат, както и какво е усещането - да работи на място, където никога преди не е ходил.

Редакторът на BBC Two Патрик Холанд казва, че проектът за пърфоманс е "сложно и смело проучване на историята, която резонира с публика от всяка възраст". Самият Банкси открито критикува ролята, която Великобритания изиграва преди 100 години в историята на създаването на еврейска държава в Палестина. На 2 ноември 2017 г., в деня на 100-годишнината от Декларацията на Балфур, разделяща Палестина и Израел на стената в Йерусалим се появи „извинение“ с лицето на британската кралица Елизабет II и се проведе традиционният "Five o'сloсk tea" с 50 палестински деца.

На стената има и друга работа дело на Банкси - с два ангела, които се опитват да разрушат бетонните плочи. Те се виждат през прозорците на хотела, с най-лошата гледката -  открит през март, за да се привлекат туристи и създават работни места.

В допълнение, на 6 декември, деня, когато президентът на САЩ, Доналд Тръмп обяви решението си да признае Йерусалим като столица на Израел, на вратата до католическия параклис се появи графит на Банкси озаглавен "Мир на Земята" с бележка под линия: ". * Вижте сроковете и условията". 

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!