НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Невъзпитаните карикатуристи от Прас Прес откриват "Артпредседателството" (23.01.2018)

Невъзпитаните карикатуристи" зад сатиричния вестник "Прас-прес" - Чавдар Николов, Христо Комарницки и Алла и Чавдар Георгиеви, ще открият "Артпредседателството" на България с изложба в галерия-книжарница "София прес" на 23 януари.

„Покрай българското Европредседателство, родната публика ще има възможност да се наслади  на повечето уникати от европейската политика като Туск, Юнкер, Меркел , Макрон, Мей, Курц  и останалите. Девизът на  тази наслада е  „СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА”, така както ни съветваше отдавна кан Кубрат  в онази притча с пръчките и както много по-късно го направи  Pink Floyd, когато я имаше  Стената .

Карикатуристите от Прас Прес, убедени  че все един ден красотата ще спаси света, представят грозотата на съвременната политика , чрез красотата от произведенията на своите велики  предшественици като Леонардо да Винчи,  Пикасо,  Мунк, Матис, Ван Гог, Гоя.

А  „АРТИСТИ ОТ ВСИ СТРАНИ, ОБЕДИНЯВАЙТЕ  СЕ” стана естествен девиз на Артпредседателството им. Така, съвсем безотговорно и лекомислено, те  обединяват  своите произведения  с европейските шедьоври на изобразителното изкуство. Нека заедно  изпитаме удоволствието да се надсмеем  на  европейското и българско съединение на лицемерие,  дало си среща  тези дни в София.“

 

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!