НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
С ИЗЛОЖБА „СЕЗОНИ И ПРИЯТЕЛИ“ СТОЛИЧНАТА ГАЛЕРИЯ СЕЗОНИ ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ СВОЯТА 25 ГОДИШНИНА (29.05.2018)
Откакто отваря врати през 1993 г., Галерия Сезони продължава да представя амбициозни изложби, ръководени от артистично-ориентирана визия и цел да показва един по-широк спектър от българската пластична култура, в областта на живописта, графиката, малката пластика, рисунката и приложните изкуства.

В своите специални проекти и фокусирани изложби, мениджърът Маргарита Видралска представя оригинални кураторски проекти, експозиции на български автори работещи в чужбина, съвместни изложби на съвременно българско и европейско изкуство, пленери, конкурски, благотворителни инициативи, програми за деца, jam sessions на художници-музиканти, работилници, ателиета, курсове... Тя е домакин на редица благотворителни изложби в помощ на художници, техните семейства и деца. Галерията е място и за творчески срещи с писатели, журналисти и други творци...

„Сезони и приятели“ (29 май -29 юни), освен една специална изложба е и поглед в развитието на галерията и дългосрочния й ангажимент към своите необикновени приятели - творците. Експозицията ще съчетае творби от художници представили самостоятелни изложби в Сезони, включващи важни и значими за творчеството им произведения, заедно с нови и никога непоказвани творби, създадени специално за случая.

Галерия Сезони притежава колекция от повече от 150 оригинални произведения на изкуството от 20век до днес, от големите живописни платна на Магда Абазова, Светлин Русев, Борис Денев, Васил Стоилов, Златю Бояджиев, Цено Тодоров, Иван Мърквичка до литографии на Хуан Миро, Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Ман Рей, Жан Кокто, Марк Шагал, скулптури на Боян Райнов, Андрей Николов, Галин Малакчиев, които са малка част от колекцията на галерията. От 1993г. Галерия Сезони е организирала над 300 изложби на български и чуждестранни автори. Сезони поддържа богата международна дейност с галерии в САЩ, Русия, Австрия, Германия, Франция, Сингапур и други. 

През септември 2009 г. Европейски Форум на Експертите връчи на Галерия Сезони и нейния мениджър Маргарита Видралска „Златна Книга” за принос в развитието на българската култура. Отличието се връчва за цялостна дейност и за принос в легализирането на търговията с произведения на изкуството. Галерия Сезони е една  от малкото галерии оторизирани от Министерство на културата да провежда търгове на произведения на изкуството по Закона за културно наследство на Република България.

Галерия Сезони ще продължи да бъде уникално по рода си пространство за изкуство в рамките на градската среда, което помага за динамичен обмен на публики, мнения, артистични концепции и послания. Изложбената програма и в бъдеще ще включва пълния репертоар от традиционно и съвременно изкуство с възможност за реализиране на идеи и в пространството на прилежашия двор, междукултурен диалог, гостувания на автори, групови изложби, пърформанси, конкурси и благотворителни акции.
 
Ясен Гюзелев
Ясен Гюзелев
Цветослав Христов-Цупи
Цветослав Христов-Цупи
Стефан Божков
Стефан Божков
Станислав Памукчиев
Станислав Памукчиев
Рафаил Георгиев - Рафо
Рафаил Георгиев - Рафо
Нина Каранфилян
Нина Каранфилян
Николай Иванов - Ом
Николай Иванов - Ом
Георги Донов
Георги Донов
Любен Зидаров
Любен Зидаров
Георги Георгиев
Георги Георгиев
Надежда Кутева
Надежда Кутева
Вълчан Петров
Вълчан Петров
Онник Каранфилян
Онник Каранфилян
Антон Антонов
Антон Антонов
Буян Филчев
Буян Филчев
Иван Димов
Иван Димов
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!