НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Издирва се крадец на творба дело на Банкси (10.07.2018)
 Полицията  на канадския град Торонто разпространи съобщение с молба  за идентифициране на нарушител, който е откраднал картина на прочутия британски художник  Банкси. Кражбата е била записана с камери за видеонаблюдение. На кадрите се вижда мъж в черно яке, камуфлажна шапка, сини дънки и слънчеви очила. Мъжът влиза в залите на изложбата "Изкуството на Банкси", взема една картина от стената и с бързи крачки излиза извън галерията. Експерти оценяват цената на творбата "Ловци на колички" на 45 хиляди долара.

Изложбата представя произведения на обща стойност от 35 милиона долара, но е организирана без участието на автора. Както се знае Банкси е псевдоним на английски художник на графити, чиято действителна личност е неизвестна.  Негови творби започват да се появява по улиците на резлични градове, първо в Англия, после в Европа, САЩ и дори Западния бряг от началото на 90-те години на миналия век. В момента работата му се оценяват на милиони долари и значително увеличават  цените на недвижимите имоти, върху които са поставени.  Щетите върху творбите му  се класифицират като вандализъм.

През февруари един британец от град Кингстън на Хъл направи видео на човек, който може би  е загадъчния Банкси. Предполагаемият човек се е намирал в обсега на творба, която се определя като дело артиста.

 

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!