НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Берлинската стена може да бъде възкресена - а след това разрушена отново (28.08.2018)
Организаторите на културния фестивал Berliner Festspiele обсъждат с общинските власти в Берлин изграждането на фалшива Берлинска стена в сърцето на столицата на Германия.

Реконструкцията на стената ще бъде на бул. "Unter den Linden" от 3 октомври, годишнината от обединението до 9 ноември. Репликата ще бъде унищожена след събитието. Говорител на фестивала разказва за вестник "Изкуството": "Не можем да потвърдим проекта. Накратко ще се състои пресконференция, в която ще бъдат обявени повече подробности. "

Проектът е част от спорния текущ филм и пърформанс проект Дау от руския режисьор Иля Кржановски, който се смята за биографичната история на съветския физик Лев Ландау. Работата по филма започна през 2009 г .; художничката Марина Абрамович посети снимките през 2011 г. Кржановски не може да бъде намерен за коментар.

Германският министър на културата Моника Греутърс е цитиран в немския Б.З. че тя е "абсолютно убедена, че това ще бъде световно събитие". Според прессъобщението на Berliner Festspiele аспектите на живота в бившия източен Берлин ще бъдат пресъздадени вътре в построен комплекс, отразявайки начина на живот в тоталитарната държава.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!