НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Нова инсталация сменя Бронзовата къща (27.11.2018)
 Нова временна арт инсталация сменя Бронзовата къща на площадката на бившия мавзолей на Георги Димитров в София през март догодина. Това обяви председателят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) Малина Едрева.

"Бронзовата къща", която беше поставена през лятото в партньорство с Австрийското посолство, ще бъде демонтирана в началото на 2019 г. Столичната община обаче продължава инициативата на площадката на мавзолея да има временни художествени инсталации чрез програма "Навън".

До момента на "Московска" 33 са получени 17 художествени предложения за знаковото място. Те се оценяват от специална комисия към дирекция "Култура" на общината, като в нея влизат експерти по визуални изкуства и урбанизъм. Изборът им ще стане ясен до Коледа.

Столичани и гости на града ще могат да видят всички предложения след 10 януари 2019 година, когато ще има обществено представяне на резултатите от конкурса."След това започва съгласувателната процедура с Общинския експертен съвет по устройство на територията, с Художествено-експертният съвет, с Направление "Архитектура и градоустройство. До края на февруари ще имаме решение, а в началото на март договорите трябва да са подписани", каза Едрева. Финансирането по програма "Навън" е в размер на 100 000 лв."Оставили сме възможността или една единствена инсталация да бъде подкрепена за цялата година, или ако има много силни предложения, да бъдат разделени в два етапа от годината", каза още тя. Подкрепените проекти ще бъдат изложени на площад "Княз Александър I" между три и девет месеца през 2019 г.

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!