НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Ай Вей вей създава знаме за 70-тата годишнина от Всеобщата декларация за правата на човека (11.12.2018)
По повод 70-годишнината от Всеобщата декларация за правата на човека, отбелязана вчера 10 декември, беше обявен голям нов проект за повишаване на осведомеността за правата на човека във Великобритания и за бъдещите поколения. Новото знаме за правата на човека е разработено от Ай Вей вей, поръчано в отговор на реалните и настоящи опасности на свят, променящ се с огромна скорост, за да предложи надежда и да образова за абсолютното значение на универсалните човешки права. Този мирен момент на творческо съзнание и активизъм ще бъде воден - съвместно и уникално - от организации на изкуствата и благотворителни организации в областта на правата на човека.

Флагът ще бъде достъпен за училищата и домовете за възрастни, кметствата, болниците и библиотеките в Обединеното кралство, като всяка институция ще бъде поканена да закачи знамето за правата на човека между 24 и 30 юни 2019 г., като част от серия събития в цялата страна. Където и да е закачен, както физически, така и „дигитално“, от групи или индивиди, флагът ще отбележи стойността на човешките права във всекидневния живот.

Компанията Donmar Warehouse в сътрудничество с Liberty център за творческо изследване създава и образователни пакети. Проектирани за подпомагане на програмата и по-точно учителите и младите хора да се занимават с въпроси, свързани с правата на човека. Пакетите са достъпни за изтегляне безплатно на flytheflag.org.uk от 10 декември 2018 г.

Оригиналната Всеобща декларация за правата на човека е създадена от жени и мъже, които стават свидетели на ужаса и безчовечността на Втората световна война и са решени те да не се повтарят. И днес, чрез Закона за човешките права, тази мощна идея защитава правата на всички. Правата на човека вдъхновяват визия за свят без злоупотреби и жестокост и овластяване, като защитават хората от държавна злоупотреба и ограничават обхвата на най-мощните общества, като гарантират минимален стандарт на безопасност и достойнство на всяко човешко същество.

Ай Вей вей и творчеството му често се свързват с темата за правата на човека. Именно за това, в изявление той обяви, че е изключително горд от възможността да работи по този проект. Вей вей казва, че това знаме е само началото. Той насърчава всеки да направи свое собствено, за да представлява споделения идеал за правата на човека.

 

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!