НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Посетител излезе от московската художествена галерия с картина за $ 1 милион (29.01.2019)
 Посетител е откраднал картина за 1 милион долара от руската Третяковска галерия посред бял ден, след като нищо неподозиращите хора наоколо предполагат, че той работи там. Кадри от охранителните камери показаха, че заподозреният мъж спокойно се доближава до произведение на изкуството в неделя в Третяковската галерия в МоскваСлед като се спира да погледне картината на Кримската планина, от Архип Куинджи, мъжът просто я сваля от стената и излиза.

Руската полиция съобщи, че е арестувала 31-годишен заподозрян и е открила непокътната картина. Работата, озаглавена „Ай-Петри. Крим”- бе открита на строеж извън Москва, съобщиха властите.

По време на интервю с детективи, разследващи кражбата, заподозреният отрича, че е извършил престъпление, и казва, че не може да си спомни къде е бил в неделя.

Длъжностни лица от галерията заявиха, че картината е открадната от временна изложба, на която не са монтирани аларми. Владислав Кононов, служител в Министерството на културата, каза пред репортери, че отсега нататък всички произведения ще бъдат снабдени със сензори и аларми.

Картината датира от 1908 г. и е завършена малко преди Куинджи - руски художник-реалист да умре. Руската държавна телевизия съобщи, че „Ай-Петри. Крим”, е на стойност над 1 млн. долара. Други произведения на същия художник са продадени за над 3 млн. долара на търгове.

Това не е първият път, когато Третяковската галерия, един от най-известните руски музеи, е преживяла такъв инцидент със сигурността. През май посетител нападна с метален стълб картина от 19-ти век, изобразяваща първия руски цар. Тогова нападателят е повредил произведението на изкуството, изобразяващо Иван Грозни с умиращия му син, защото е разярен от предполагаемата му историческа неточност.

„За нас московчани това е срамно”, заяви в понеделник Людмила Гаврина, посетител. - Нещо трябва да се промени.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!