НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Олафур Елиасон е назначен за посланик на добра воля на ООН по въпросите за климата (24.09.2019)
Програмата за развитие на Организацията на обединените нации (ООН) назначи датско-исландския художник Олафур Елиасон за посланик на добра воля, за да се застъпи за спешни действия във връзка с изменението на климата и целите за устойчиво развитие.

В работата си датско-исландският художник Елиасон често се занимава с екологичните проблеми.  Инсталацията му Ice Watch, състояща се от големи топящи се блокове лед, докарани от морето близо до Гренландия, беше показана в Париж по време на срещата на върха на ООН по въпросите на климата през 2015 г.

„Всички ние трябва да се отнасяме сериозно към климатичните изменения“, казва Елиасон в изявление,с което обявява новото си назначаване. „За да реагираме адекватно на кризата, ние - хората, институциите, бизнеса и правителствата - трябва да се доверим на науката и да обединим нашите знания, творчество и енергия.“

През 2012 г. Елиасон основава Little Sun, проект за замяна на осветлението от горива със такова на слънчева енергия в общности, живеещи без електричество. Наскоро той отново снима ледниците в Исландия, които е заснел по-рано през 1999 г. Тази година серията снимки на ледниците ще бъде представена заедно с новите фотографии, за да разкрие драматичните промени, предизвикани от изменението на климата през последните 20 години.

Ice Watch
Ice Watch
Ice Watch
Ice Watch
Ice Watch
Ice Watch
Little Sun
Little Sun
Little Sun
Little Sun
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!