НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Лувърa прави денонощна изложбата на Леонардо (11.02.2020)
 Какво да правите в 4 ч. сутринта през уикенда в Париж в края на февруари?

Какво ще кажете за (безплатно) посещение на изложбата в Лувъра на италианския майстор на ренесанса Леонардо да Винчи, приветствана от критиците като най-значимия показ на неговите произведения от години?

Лувъра обяви в неделя, че за последните дни на изложбата в петък на 21 февруари, събота 22 и неделя 23, изложбата ще бъде отворена освен през редовните й часове, но и през нощта.

„За посетителите ще бъде уникален шанс да видят или посетят отново всички тези произведения на този гений от Ренесанса в атмосферата на нощта“, заяви ръководителят на Лувъра Жан-Люк Мартинес.

Входът ще бъде безплатен, но онлайн резервацията от този вторник, е задължителна. Над 30 000 билета ще бъдат пуснати свободно. Целта е „да кажем отново, че този музей е за всички“, добавя Мартинес.

Изложбата, която се откри в края на октомври, отбелязва 500 години от смъртта на Леонардо в историческия град Амбоаз в долината на Лоара на 2 май 1519 г.

Тя събира 162 творби, включително такива заети от кралица Елизабет II от Кралската колекция на Великобритания, Британския музей, Ермитажа в Санкт Петербург и Ватикана. Експозицията не включва най-известната творба на Леонардо „Мона Лиза“, която, въпреки че е в Лувъра, организаторите решиха да оставят в обичайното й изложбено пространство, за да избегнат тълпите от хора.

Другата картина, която не присъства на изложбата е Salvator Mundi (Спасителят на света), произведението, което се превърна в най-скъпата картина, продавана някога, достигайки 450 милиона долара на търг на Кристис през 2017 година. Мистерия  заобикаля картината, чиято автентичност се оспорва от някои експерти, тъй като тя не е била виждана публично след рекордната продажба
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!