НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Модели на бойни самолети в Тейт Бритън (05.07.2010)
До 3 януари 2011 г. галерия Тейт Бритън е домакин на проект на известната със своите „пейзажи от думи”, Фиона Банер. Това именно са разчленени кадър по кадър холивудски филми на военна тематика.

Банер е силно впечатлена от бойни самолети и в този проект тя представя техни рисунки с молив, изрезки от вестници и цялата произведена колекция на сглобяеми военни самолетни модели.

Галерийната площ „Duveen”, част от Тейт Бритън, е домакин на тази експозиция. Там Банер излага и извадени от употреба бойни самолети като за нея те символизират „обратната страна на езика”. Самолетите са се изпращали при провал в комуникацията между двете страни, означавайки началото на войната.

Съчетавайки отблизо тяло и машина авторката разглежда напрежението между усещането за духа, което е останало в един боен самолет и физическият опит, който има един жив обект.

„Спомням си дългите блажени разходки с баща ми из уелските планини, когато изведнъж боен самолет разкъсваше небето и разтрошаваше всичко. Беше толкова шумно, вълнуващо и изумително, че буквално ни изкарваше дъха. Звукът идваше от никъде и всичко, което можеше да видиш беше само сянката му преди да изчезне.”, разказва самата Фиона Банер за възникването на идеята си.

Авторката е родена през 1966 г. в Мърсисайд, Северозападна Англия. Номинирана е за наградата Търнър през 2002 г.  През 1995г. е включена в група млади концептуални творци под мотото „Младите Британски Артисти” (YBA).  Деймиън Хърст също е част от тази група.


 
Други новини от тази категория
Коментари | 1 коментара
24asti 04.10.2012г.
Колкото и модерен и съвременен автомобил да шофирате, за жалост рано или късно се налага да му се прави някакъв ремонт. Дори и реномираните марки като БМВ и Мазда, могат да се повредят и да се наложи спешно да им се прави ремонт. Тук идва моментът, в който ви се налага да търсите оригинални резервни части и ако вашият автомобил не е от най-новите модели, е възможно автосервизът, към който сте се насочили да няма в наличност точно това, от което се нуждаете, следователно трябва да се въоръжите с търпение и да чакате точно тези части да бъдат доставени. Това може да отнеме седмици и сами разбирате, че през цялото това време няма да имате възможност да шофирате, колкото и да ви се иска това да не е така. За щастие, днес имате възможност да си намерите необходимите резервни авточасти чрез интернет като направите запитване за авточасти онлайн. Вносителите на резервни части в България са доста, а и автоморгите, от където също може да се снабдите с части, също са добра възможност за вас. Ясно е обаче, че не може да обикаляте по всеки обект или да търсите информация по телефона. Най-удобно е просто да разгледате предложенията за нови и употребявани части в специалните сайтове за това. Освен голямото разнообразие на различни видове авточасти, вие можете да намерите части на по-ниски цени, което е доста добра причина да се ориентирате именно към този начин на покупка на нужните ви части за автомобила. Не е необходимо да давате хиляди левове за части, при положение, че това е стойността на целия ви автомобил. Винаги е по-разумно да спестите от цената и това може да стане именно чрез търговците, предлагащи авточасти онлайн. Освен това услугата е напълно безплатна и можете да се възползвате още сега.

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!