НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Корейско съвременно изкуство в галерия Саачи (06.07.2010)
Лондонската галерия Саачи и сдружението „Korean Eye” представят експозиция, която се провежда за втора поредна година и има за цел да промотира и подкрепи корейското съвременно изкуство в международен мащаб.

През 2009-та над 250 000 посетители посещават същото събитие в галерия Саачи. Тази година то е под мотото „Fantastic Ordinary” и събира на едно място избрани известни и изгряващи корейски творци.
Ще бъдат представени около 30 творби на десетима художника.

Тази година „Korean Eye” разширяват обхвата си и показват проекта и в Сингапур. Плановете им са с всяка следваща година да включват все повече международни градове, съобщи уебсайтът artdaily.com.

„След такъв невероятен успех миналата година имаме удоволствието да работим отново с галерия Саачи, която ни покани да изложим проекта си при тях. Невероятно развълнуван съм за тазгодишната селекция от художници и очаквам да стане нашумяло. Още веднъж успяхме да открием истински таланти.” – разказва Дейвид Сиклитира, основател на „Korean Eye”.

  Изложбата в "Саачи" предоставя уникалната възможност на почитателите на съвременното изкуство да оценят и да научат повече информация за бързо развиващата се корейска арт сцена , която до скоро не се е изявявала извън пределите на Корея.

Kim Dong Yoo -
Kim Dong Yoo - "Elizabeth II vs Diana"
Hong Young In -
Hong Young In - "A lady I met in Ubon Ratchathani Summer"
Jeon Joon Ho -
Jeon Joon Ho - "The White House"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!