НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Art Basel празнува своето 20-то юбилейно издание в Маями Бийч (02.12.2022)
 От 1 до 3 декември 2023 г. Art Basel празнува своето 20-то юбилейно издание в Маями Бийч с 283 първокласни галерии – най-голямото издание до момента – включително 26 нови участници, както и множество изложители, завръщащи се след прекъсване заради пандемията.

Сред 26-те нови участващи галерии има такива от Ню Йорк, Лос Анджелис, Лондон, Сингапур, Виена, Брюксел, както и от по-необичайни локации като Буенос Айрес, Сао Пауло, Рио де Жанейро и Пирея. Така 20-ото юбилейно издание отбелязва две десетилетия на растеж и влияние на Арт Базел, като културен крайъгълен камък в Америка и извън нея.

„Наистина е вълнуващо да отпразнуваме нашето 20-годишно присъствие в Маями Бийч“, казва Марк Шпиглер, глобален директор. „През последните две десетилетия нашето изложение не само затвърди централната си позиция в региона – свързвайки по уникален начин арт сцените на Северна и Южна Америка, Европа и извън тях – но също така изигра стимулираща роля в дълбоката културна трансформация на града. Все по-разнообразната гама от представени галерии и артистични гласове ще направи нашето експо по-богато на открития от всякога.“

Арт Базел Art Basel е международен панаир на изкуствата с 50-годишна история, частна собственост и управление, организиран всяка година в Базел, Швейцария; Маями бийч; Хонконг и от 2022 г. Париж. Създаден през 1970 г. от галеристите Ернст Бейелер, Трудл Брукнер и Балз Хилт, в първата си година изложението в Базел привлича повече от 16 000 посетители, 90 галерии от десет държави и 30 издаделства.  Панаирът работи в сътрудничество с местните институции на града домакин, за да помогне за растежа и развитието на програми за изкуство. Докато основната цел на Арт Базел е да предоставя платформа за галериите да показват и продават своите произведения на колекционери, той спечели голяма международна публика от зрители на изкуството и студенти.

„20 години Арт Базел Маями ни показва най-добрата версия на нашата общност. Толкова голяма част от нашите инвестиции в културни активи и удобства са резултат от примера на Арт Базел“, казва Дан Гелбър, кмет на Маями Бийч.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!