НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Фотографии показват „София в минало време“ (07.06.2024)
 Някои от най-забележителните сгради в столицата в техния автентичен вид от началото на XX век ще бъдат показани в изложбата „София в минало време“. Експозицията ще бъде разположена в пространството за култура и изкуство „Сцена“ - Централни хали от 5 до 23 юни, съобщават организаторите.

„Като една от най-емблематичните сгради на София, Централни хали ще поставя силен фокус в културната си програма върху събитията, свързани с културното наследство на София и квартала. Затова и първата изложба там ще съдържа 15 кадъра, заснети от именития фотограф Димитър Карастоянов между 1910 и 1912 г. Те представят някои от най-забележителните сгради в столицата в техния автентичен вид от началото на XX век“, разказват от екипа. И уточняват, че кадрите, включени в изложбата, са предоставени от Виктор Топалов, създател на „Бохемска София“, и са поместени в по-късно издание на албум със сходно съдържание.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!