НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
"Отвътре навън" - изложба живопис и рисунка на Силвия Богоева във Варна (05.07.2024)
 На 5-ти юли галерия Ларго за пръв път ще представи в основната си изложбена зала талантливата художничка Силвия Богоева със серия от живописни платна и рисунки. Експозицията е "Отвътре навън", представя творби, подготвяни в последната година, и обещава да разкрие тайните кътчета на душата на Силвия Богоева, въвеждайки ни в нейния вътрешен свят чрез творбите ѝ.

Варненската публика ще има възможност да надникне във вселената на Силвия, където фигурите са потънали в размишление, съзерцание и умиротворение.

" "Отвътре навън" е една изложба, посветена изцяло на събрани преживявания от последната една година и половина от моя живот. Срещи с места, хора и животни, които се опитах да превърна в картини. Всеки един от тези сюжети е реален, макар и спонтанно роден като желание да бъде нарисуван, и всъщност прилича на биографичен пътепис на част от живота ми. Сюжетите не са дълго обмисляни, напротив: по-скоро са плод на неудържимо желание да възпроизведа вътрешното съзерцание над събития и случки, които са ме развълнували и които бих искала да споделя с по-широк кръг от хора."

В експозицията ще открием изключително интересни портрети на реални личности - интелектуалци, художници, актьори, които са оказали по един или друг начин сериозно въздействие върху художничката и са я провокирали да изобрази чрез четката и платното своето отношение към тях. В тези картини установяваме със задоволство, че Силвия Богоева е изключителен портретист. Образите, които извайва, са интимни, проникновени, карат зрителя да почувства характера и вътрешното състояние на моделите толкова добре, сякаш ги познава лично. Богата, сложна, чувствена живопис откриваме и в картините, в които героите са непознати на зрителя, но чрез погледа на Силвия той навлиза в техния свят тихо, на пръсти, в най-интимните им моменти.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!