НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Мюзикъли на Frieze Лондон (08.08.2010)
През тази година най-големият панаир за съвременно изкуство във Великобритания Фриз (Frieze Art Fair) ще запълни двете нощи между дните на изложението с музикални програми. Това ще бъдат вечери на „различните гласове” едната, посветена на диското, а другата – на самобитните гласове.
На 15 октомври под арката на Лондон бридж стейшън, място, смятано за едно от най-иновативните пространства за музика в света, гостите ще се насладят на бандата „Херкулес и Любовната афера” (Hercules and Love Affair). „Гардиън” вече описа Нюйоркската група като вълнуваща смес от класическо диско и съвременно техно”. Това ще бъде рядък шанс да видим тази банда във Великобритания, изтъкват организаторите на Фриз Лондон.
На този пърформанс те за първи път ще изпълнят парчета от своя втори албум, който бе наскоро записан във Виена и чиято премиера е чак през 2011.
 
На следващата вечер, 16 октомври, музикалната програма се мести в църквата Shoreditch, където ще звучи на живо Бейби Дий –  един трениран в класиката глас и изпълнителка на пиано. Дий ще бъде акомпанирана от най-иновативните млади квартети в Обединеното кралство, концентрирани специално върху ексерименталната музика на 20-ти век. Самиата Дий вече има кариера като изпълнител на орган в църква, което носи на музиката една нотка на приповдигнатост. Освен това е пяла с групи като Секс Пистълс, Антъни и Джонсън и др.
Херкулес
Херкулес
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!