НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Масивна инсталация чак от Сибир (26.08.2010)
Тази пролет в Сибир бе създадена една инсталация, която освен необикновеното си местоположение на провеждане е и най-голямото по мащаб произведение на изкуството, съобщава вестникът The Art Newspaper.

По протежението на замръзналото езеро Байкал артистът Джим Деневан прави огромна инсталация (9 кв. мили) изрисувайки масивни кръгове с употребата на метли като четки.
Замръзналата повърхност изобразява променливо, покрито със сняг платно, което отговаря на стила на Деневан.

Проектите, с които се захваща авторът са свързани с масивни геометрични мотиви изваяни в земята, която винаги и била толкова чувствителна към ваншна намеса.

Простотата, красотата на природата и недокоснатият от човешка ръка свят могат да бъдат видяни в една фотографска изложба в онлайн галерията “TheAnthtropologist.net”.

Джим Деневан прави временни рисунки на пясък, земя и лед, които след време биват изтрити от вълните или времето.

Предишни негови участия са : през 2010г. на биеналето за скулптура във Ванкувър, Канада; през 2008г. в „Instituto D'Arte di Porta Romanо” на събитието "Art Dinner" във Флоренция, Италия; през 2007 в MOMA, Ню Йорк на "National and International Projects" и много други.

езерото Байкал
езерото Байкал
езерото Байкал
езерото Байкал
езерото Байкал
езерото Байкал
езерото Байкал
езерото Байкал
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!