НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Фалшификати на Банкси се продават в интернет (02.09.2010)
Анонимният британски графити артист Банкси явно се е сторил лесна плячка на двамата извършители, твърди адвокатът на автора . Лий Паркър и Грант Чампкинс са продавали негови фалшификати главно през eBay. Те са осъдени на 12 месеца условна присъда и 240 часа обществен труд.

Двамата са имали отворени множество eBay и PayPal профили и имейл адреси, което им е позволявало да продължат измамата колкото им е нужно.

Много от купувачите са снабдявани с фалшиви документи за произход на принтовете включително и разписки и писма от агенцията „Pictures on Walls”, с която Банкси контактува за продажба на произведенията си.

По време на разследването в домовете на потърпевшите са открити над 120 фалшиви принтове на Банкси. Ако са били оригинали тези творби щяха да достигнат цена от 200 000 лири. Ментетата включват „Golf Sale” продадена на американец за 6500 лири, „Monkey Queen” на испанец за 4500 лири и „Turf War” на англичанин за 1850 лири.

„Доверието на купувачите зависи от законността на продаващите произведения. Когато измамници вкарват на пазара ментета, това доверие намалява значително и се получава нежелан ефект върху самите цени”, твърди главният ръководещ случая - детектив Иън Лоусън.


Банкси -
Банкси - "Golf Sale"
Банкси -
Банкси - "Monkey Queen"
Банкси -
Банкси - "Turf War"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!