НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Най-прочутият панаир за съвременно изкуство „Фрийз” отваря врати идните дни (06.10.2010)
Осмото издание на водещия панаир за съвременно изкуство ще бъде открит в лондонския Риджентс парк от 14 до 17 октомври 2010г.

Сред участниците са 173 от най-признатите галерии за съвременно изкуство, представителки на 29 страни, които ще излагат творби на над 1000 нови творци.

Значими представяния са : експозицията на бразилския скулптор Карлос Бевилакуа (галерия „Саймън Престън”, Ню Йорк), който за първи път излага в Европа; дуото Даниел Келър и Ник Козмас (Aids-3d) от галерия „Джентили Апри” в Берлин и Наем Мохайемен от галерия „Експериментер” в Калкута,Индия.

Подборът на галериите е въз основа на самостоятелното творческо изпълнение.

Както всяка година и тази програмата на събитието е осеяна с набор от категории и представяния.

„Фрийз Проекти” е единствена по рода си програма от селектирани творци, която се провежда на всяко издание на фестивала. Куратор е Сара МакКрори и са избрани 9 проекта, които включват елементи на пърформанса, които директно или индиректно карат зрителите да се включат в представянето.

Наградата „Картие 2010” предоставяща на автор извън Великобритания да покаже първия си масивен проект на събитие от такава величина е спечелена от британецът с японски произход Симон Фудживара. Фудживара ще представи творението си „Замръзнал”, което е инсталация базирана върху фиктивната предпоставка, че под изложбената площ на панаира се намира античен изгубен град. Предложението му е избрано сред 500 други.

Друга програма от събитието е „Фрийз Филм”, която представя филми на британски артисти в различни селекции. Куратор отново е Сара МакКрори. Филмовите програми ще се излъчват и по телевизионния Канал 4 по време на самото събитие.

„Фрийз” 2010 ще включва дискусии, музикални и обучителни програми в сътрудничество с „Royal College of Art”, както и отделено пространство посветено на една сборна експозиция от скулптури на съвременни автори.

Творбата „Боклук”(2010г.) на Волфганг Гантер и Каж Он представлява движеща се инсталация, която издава звуци и същевременно изпуска дим.

Друга участваща работа е тази на Гавин Търк „Колелетата от кръгло дърво” (2010г.), която включва 15 арт колела. Те ще бъдат достъпни за посетителите, които ще могат да направят кръгче с колело около Риджентс парк."Замръзнал" на Симон Фуджирава
Част от обучителната програма
Част от обучителната програма
Детайл от филмовата програма
Детайл от филмовата програма
Детайл от програма Скулптури
Детайл от програма Скулптури
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!