НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба „Модернистична фотография 1910 - 1950 година” в Музея за изящни изкуства, Бостън (19.11.2010)
На 20 ноември 2010 г. Музеят за изящни изкуства в Бостън ще представи на вниманието на зрителите фотографии на 40 американски автори, работили през първата половина на 20 век.
Изложбата предлага един цялостен поглед върху зараждането и развитието на американската фотография праз годините. В началото на века фотоапарата е онзи инструмент в ръцете на модерниста, който дава нови възможности в областта на изкуството. Той открива много, непознати до този момент, полета за експерименти и провокации. Всеки от представените автори оставя своя уникален художествен почерк върху първите страници от историята на фотографското изкуство. Представени са изключително популярни имена, работили в областта на фотографията като Алфред Щиглиц, Едуард Стейкен, Едуард Уестън, Уолкър Евънс, Ансел Адамс. В изложбата участват и по- малко известни, но за сметка на това значими за историята на фотографското изкуство, автори като Дороти Норман, Райт Морис, Артър Сийгъл и други.
Авторите работят в различни жанрове от фотографията. Изложбата представя портретна и актова фотография, натюрморт и битова композиция, както и абстракция.
Експозицията ще бъде достъпна за зрителския интерес до 3 юли 2011г. в Музеят за изящни изкуства в Бостън, САЩ.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!