НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
На 2 декември 2010 г. започва най - значимото арт събитие в САЩ (30.11.2010)
От 2 до 5 декември 2010 г. в Маями Бийч, Флорида ще се проведе деветото издание на международното арт събитие „Изкуство / Базел / Маями Бийч.”
 „Изкуство / Базел / Маями Бийч” е едно от най- важните културни събития, провеждани в САЩ. Събитието е аналогично на Швейцарското „Изкуство Базел”- най- престижното арт изложение в световен план през последните 41 години. Като организация „Изкуство / Базел / Маями Бийч” комбинира международна селекция от топ галерии с вълнуваща програма, включваща изложби, партита, музикални събития, филмови прожекции, както и архитектурни и дизайнерски изложения. Изложбените зали са разположени в един от най- красивите квартали на града, принадлежащи към стила арт деко.
Изключително прецизният подбор на организаторите се е спрял на 250 от водещите галерии в Северна Америка, Латинска Америка, Европа, Азия и Африка. Ще бъдат показани творби от 20 и 21 век, дело на около 2000 художници.
Галерии от 29 страни ще покажат живопис, скулптура, инсталации, фотографии и видео както на световно известни творци, така и на едва прохождащи, но многообещаващи съвременни автори. В рамките на изложението ще бъдат проведени редица публични лекции и дискусии свързани с изкуството.
На изложението в Маями Бийч се очаква да вземат участие световноизвестни колекционери, куратори, арт критици.
Оригиналният формат на събитието „Изкуство Базел” ще се проведе между 15 и 19 юни 2011г. Най- престижното арт събитие за модерно и съвременно изкуство в световен план се очаква да събере 300 галерии от цял свят и да покаже творби на около 2500 художници.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!