НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Едно от най - престижните световни изложения за изкуство - London Art Fair ще се състои между 19 и 23 януари 2011г. в Лондон (06.01.2011)
Между 19 и 23 януари 2011 г. ще се проведе Лондонското изложение за изкуство /London Art Fair 2011/, едно от най- значимите световни арт - събития.
Лондонското изложение за изкуство 2011 се организира за двадесет и трета поредна година. То е най - голямото английско изложение за модерно британско и съвременно световно изкуство. Изложението е основано през 1988 година. Оттогава то е включило в своята програма повече от хиляда строго селектирани галерии.
Привличайки повече от 23 000 посетители, Лондонското изложение за изкуство дава възможност на участващите галерии,  още в началото на новата година да осъществят важни бизнес връзки с нови клиенти. Посетителите са колекционери, световноизвестни куратори, представители на музеи, галерии и частни колекции.
Тази година Лондонското изложение за изкуство представя повече от 100 галерии, показващи едни от най - големите имена на английското изкуство от 20 век, както и нови творби на водещи фигури в съвременното изкуство.
В рамките на изложението функционират няколко специфично подбрани и оформени секции.
Секцията „Арт Проекти” представя артистични изяви, курирани от най- известните галерии от цял свят. Секцията е създадена в рамките на изложението през 2005 година. Още тогава тя се оформя,  като една от най - вълнуващите, както за зрителите, така и за самите участници. Тази година в рамките на „Арт Проекти” са представени 27 галерии от Лондон, Белфаст, Ню Йорк, Мюнхен и Дрезден. „Арт Проекти” са курирани индивидуално или групово от представителите на участващите галерии. Участващите проекти са реализирани, както с традиционни изобразителни средства - рисунка, фотография, скулптура, така и чрез съвременни изразни средства като инсталация, видео, филм. Творбите, участващи в изложението,  са подбрани съобразно високи критерии и прецизна селекция. Художниците трябва да представят нови, иновативни работи. Кураторската работа трябва да бъде организирана съобразно дадена тема или спрямо специфична естетика.
„Фото50” е друга секция, намерила и изградила с времето своето достойно място в рамките на Лондонското изложение за изкуство. Тя представя съвременна фотография. Тази година в секцията ще вземат участие кураторите: Зелда Чийтъл, Силия Дейвис, Себастиан Монтабонъл и Джоан Питмън. Всеки един от тях номинира и представя работата на максимум трима съвременни фотографи. Зелда Чийтъл ще представи на вниманието на зрителите работи на Хелан Чадуик; Силия Дейвис - на Лиза Бернард и Дейвид Сперо; Себастиан Монтабонъл - на Бен Адамс, Боаз Ахаронович и Роби Родригез; Джоан Питмън - на Бил Армстронг, Скарлед Графланд и Адам Хинтън.
 
„Маги” е официален благотворителен партньор на изложението тази година. „Маги - изкуство на надеждата” е изложба от работи, дарени от едни от водещите съвременни художници. Творбите ще бъдат разпродадени на аукцион, организиран специално в рамките на Лондонското изложение.
Adam Hinton - A couple walking under the A20 A8
Adam Hinton - A couple walking under the A20 A8
Ben Adams - Untitled
Ben Adams - Untitled
Bill Armstrong - Renaissance
Bill Armstrong - Renaissance
Boaz Aharonovitch - Eden
Boaz Aharonovitch - Eden
David Spero - Studio
David Spero - Studio
Helen Chadwick - Green Red
Helen Chadwick - Green Red
Lisa Barnard - Maggie Lowres
Lisa Barnard - Maggie Lowres
Robert Rodriguez - Naive Melody
Robert Rodriguez - Naive Melody
Scarlet Hooftgraaftland - Polar Bear 2007
Scarlet Hooftgraaftland - Polar Bear 2007
Tony Charles - Steel wool, steel  2004
Tony Charles - Steel wool, steel 2004
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!