НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Първото в света online изложение за изкуство - VIP Art Fair започва на 22 януари 2011 г. (15.01.2011)

Първото в света издание на VIP Art Fair ще се проведе online между 22 и 30 януари 2011 г. Това е безпрецедентно събитие,  което ще се предава на живо в цял свят. Тази съвременна, иновативна форма на арт изложение ще се проведе на сайта www.vipartfair.com. В рамките на събитието ще бъдат представени 139 галерии - лидери в представянето на съвременно изкуство,  от 30 страни.  Световноизвестни дилъри и колекционери ще бъдат в състояние, чрез тази online форма на арт - изложение, да представят творби на водещи имена в света на съвременното изкуство като Франц Акерман, Франсис Бейкън, Ърс Фишър, Деймиън Хърст, Анселм Кийфър, Сара Лукас, Такеши Мураками, Джаксън Полак и много други.  Съществуват колекции, чието пренасяне с цел представянето им на световните изложенията за изкуство е трудно и проблематично. Липсата на тези колекции от световната арт-сцена ощетява богатството и разнообразието на изложенията за изкуство. Едно световно online арт- събитие, каквото е VIP Art Fair,  успешно се бори с този проблем.

В представянето на произведенията ще бъдат включени дигиталните възможности на видеото, динамично zoom - увеличение. Също така,  при тази форма на представяне ще има възможност за осъществяване на пряка online връзка между зрителите и представящите арт - дилъри. Всички тези възможности превръщат изложението - VIP Art Fair в едно, наистина, уникално преживяване.
В изложението е особено силно застъпено представянето на видео - арт. Вземат участие общо 18 автори, творящи в областта на видеото. Ексклузивно ще бъдат представени премиерни прожекции на 9 филма на водещи творци в тази област от съвременното изкуство. Участват и изключително известни произведения на класиците в областта на видео- арт - Брус Нюман, Пол Мккарти, Кай Гло Янг, Синди Шърман и много други.
Изложението VIP Art Fair е поделено между 3 секции.
- VIP - висша, главна селекция - тя включва 91 световноизвестни галерии, всяка,  от които  представя от 15 до 20 работи, които спрямо размера си,  са поделени на средни и големи.
- VIP фокус - тази секция включва 24 галерии, представящи по 8 работи на даден творец.
- VIP млади автори – в секцията 24 галерии представят 10 работи, правени през последните 2 години от млади автори.
VIP Art Fair е достъпен за свободно разглеждане, но изисква регистрация. VIP билетите позволяват специален достъп до различни услуги като:
-        Включване в интегрирана система за съобщения, чат и жива връзка между посетителите и водещи галерии;
-        Възможност за разглеждане на частните зали на галериите, които са недостъпни за широката публика;
-       Достъп до цените на изложените от галериите произведения. Също така,  възможност за селекция на произведения в определен ценови диапазон.
Билетите за първите два дни от изложението - 22 и 23 януари 2011г.,  струват USD 100 и дават неограничен достъп до края на изложението. VIP билетите за и след 24 януари 2011г. струват USD 20 и също, дават неограничен достъп през останалата част от изложението.
 
Първото online изложение за изкуство - VIP Art Fair, ще се проведе в рамките на една седмица - от 22 януари до 30 януари 2011г., на сайта www.vipartfair.com.
AXA - Застрахователна Корпорация за изкуство,  е главен спонсор на VIP Art Fair. 
Poster
Poster
Website
Website
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!