НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Аукционна къща „Ракурси“ ще проведе търг на водещи български и чуждестранни автори (15.03.2011)

На 23.03.2011г. Аукционна къща „Ракурси“ ще проведе търг, на който ще бъдат предложени живописни и графични произведения на водещи български и чужди автори от 19, 20 и 21 век. След едногодишно прекъсване, поради синхронизиране с новите законови разпоредби за търговия с произведения на изкуството, аукционната къща с радост подновява своята дейност.

По-сериозните акценти в търга са картини на българските модернисти Жорж Папазов, Жул Паскин и Николай Дюлгеров. Значимостта на тези художници е оценена още през 20-те и 30-те години на ХХ век, когато тяхното творчество е в основата на западноевпопейския модернизъм. Аукционната къща и този път ще предложи техни произведения, които иначе не се появяват на българския пазар. В търга също са включени творби на емблематичните български класици Никола Михайлов, Бенчо Обрешков, Марио Жеков, Давид Перец, Иван Ненов, Анастас Стайков, Стоян Венев, както и автори, творили в по-ново време – Димитър Казаков – Нерон, Атанас Яранов, Дечко Узунов, Генко Генков, Георги Баев.

Две графични произведения на Албрехт Дюрер и Рембранд ван Рейн са изключително събитие за българския художествен пазар.

Съвременното българско и световно изкуство е представено от творби на Димитър Буюклийски – Мичи, Димитър Войнов, Едмонд Демирджиян, Енчо Пиронков, както и графични работи на Пабло Пикасо, Виктор Вазарели, Кристо и Жан Клод, Анди Уорхол и др.

Търгът ще се проведе на 23 март 2011 в зала „Шипка“ на хотел „Кристал палас“ от 18 часа. Предварителният оглед на произведенията ще се състои от 19 до 23 март 2011 г. в галерия „Ракурси“ - ул. „Хан Крум“ 4А, тел. 981 26 17. На търга може да се участва лично, с предварително подадени писмени оферти и по телефона.  Още за програмата, каталогът на търга и информация за работата на аукционната къща могат да бъдат видени в интернет страницата на аукционната къща – www.auction-rakursi.com.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!