НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
“Opera Gallery” в Монако за първи път представя на вниманието на колекционерите повече от 30 произведения на Пабло Пикасо (30.06.2011)

На 27-ми юни в “Opera Gallery”, Монако, беше открита изложба, представяща 33 произведения на най-скъпо продавания художник в света – Пабло Пикасо. Всички те са обявени за продажба, като стойността им се очаква да надмине € 70 000 000. Това е една от най-важните колекции с произведения на Пикасо, представени заедно пред  френската публика за последните 20 години.

Дългоочакваната от ценителите на изкуството изложба представя 16 маслени произведения и 17 рисунки. В нея са включени едни от най-редките произведения върху хартия на Пикасо като акварела от 1905 г. „Saltimbanque et jeune fille” („Фокусник и младо момиче”). Маслени платна, които предизвикват огромен интерес у колекционерите,  са произведенията: "Nature morte au gobelet" („Натюрморт с чаша”) от 1914 г., с посвещение на Игор Стравински; "Trois femmes à la fontaine" („Три жени при фонтана”) от 1921г.; „Buste de jeune garçon” („Бюст на младо момче”) от 1964 г.; както и платно, датиращо от периода, който Пикасо прекарва край френската Ривиера – „Villa au palmier” („Вила с палми”), създадено през 1951 г.

Всички произведения имат безупречен произход. Те идват от частните колекции на едни от най-известните световни колекционери като Даниел-Анри Канвайлер и Пол и Маргарит Розенберг. Всички те са включени в Каталог резоне на Пикасо, а автентичността им е потвърдена от Майа Пикасо.

Изложбата протича едновременно с едно от светските събития на 2011 година – сватбата на принц Албер II и Шарлийн Уитсток, насрочена за 2-ри юли. Множество културни събития са организирани от кралството, които могат да бъдат посетени както от официални гости, наброяващи 3500 души, така и от посетители. Едно от тях е организираната от „Grimaldi Forum” изложба, посветена на „Великолепието и величието на кралските домове в Европа”. Експозицията, която предстои да бъде открита на 11-ти юли, ще представи над 600 произведения, датиращи назад до XVII век и  „разказват” за великите монархии в Европа.

Изложбата, представяща произведения на Пикасо,  може да бъде видяна в Монако до 27-ми август.

“Opera Gallery” е световноизвестна мрежа от галерии, представящи произведения на едни от най-известните имена в модерното изкуство, като в същото време организира изложби и на съвременни художници. Нейното име се е наложило като гаранция за стойност и качество. Галериите са разположени в световни финансови центрове като Хонконг, Ню Йорк, Сингапур, Париж, Лондон, Сеул, Маями, Дубай, Женева. Скоро предстои отварянето на още две галерии - в Пекин и в Сингапур.

Buste d`homme à la pipe, 1969, Signed and dated Picasso 27.2.69
Buste d`homme à la pipe, 1969, Signed and dated Picasso 27.2.69
Combat de Faune et de Centaure, 1946
Combat de Faune et de Centaure, 1946
Femme assise, 29 March 1949
Femme assise, 29 March 1949
Femme au chapeau assise (buste), 1962
Femme au chapeau assise (buste), 1962
La Villa au Palmier, 1951
La Villa au Palmier, 1951
Nature morte au gobelet
Nature morte au gobelet
Opera Gallery, Monaco
Opera Gallery, Monaco
Trois femmes à la fontaine, 1921
Trois femmes à la fontaine, 1921
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!