НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Мона Лиза от кубчета Рубик донесе 480 000 евро на търг в Париж (26.02.2020)
www.puretime03.me

Мона Лиза, толкова озадачаваща, колкото усмивката на музата на Леонардо да Винчи - направена от близо 300 куба на Рубик е продадена за близо половин милион евро на търг в Париж в неделя вечерта.

Създадена от френския уличен художник Франк Слама, известен с пикселизираните си произведения вдъхновени от Space Invader, които се появиха по улиците на градове из цял свят, „Rubik Mona Lisa“ продадена за 480 000 евро (521 000 долара), е рекорд за художника.

От аукционната къща обявиха, че очакваната цена бе от 120 000 до 150 000 евро.

Слама, който работи под псевдонима „Invader“, шеговито се счита за основател на нова школа в изкуство, която използва емблематичния пъзел от 80-те години на миналия век като „рубикубизъм“.

"Рубик Мона Лиза" от 2005 г. беше първото в поредица от произведения, вдъхновени от големите картини в историята на изкуството. Слама е създал и пикселизирани репродукции на шедьовъра на Едуард Мане от 1863 г. „Le Dejeuner sur l’Herbe“ (Закуска на тревата), както и на „L’Origine du Monde“ (Произходът на света) на Густав Курбе. 
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!