Основни данни
Институт за съвременно изкуство /ИСИ


Институт за съвременно изкуство е неправителствена организация от група изкуствоведи и съвременни български артисти. Лидер на организацията е изкуствоведката от руски произход Ярослава (Яра) Бубнова.

ИСИ e единствената организация в България а вероятно и в света на свободни артисти, която оцелява вече 17 години. Създадена е през 1992 по случай първото българско участие в Международното биенале в Истанбул. Там куратор на нашето участие е Лъчезар Бояджиев, а българската изкуствоведка от руски произход Яра Бубнова е негова помощничка. Двамата се сближават и по-късно създават ИСИ.

В целия свят арторганизациите и движенията, когато група артисти могат да работят заедно, посветени на обща кауза не траят дълго. "Това е една от трагедиите на цивилизацията" - пише Кенет Кларк. Изключение правят организации, създадени от тоталитарни държави, за да управляват и направляват останалите артисти.

Затова за всички е постижение единомислието, което членовете на ИСИ демонстрират.

А членовете са: Ярослава (Яра) Бубнова, (Директор, куратор),Лъчезар Бояджиев (куратор и артист), Мариела Гемишева (моден дизайнер), Правдолюб Иванов (художник), Александър Кьосев (културолог), Кирил Прашков (художник), Калин Серапионов (художник), Недко Солаков (художник), Мария Василева (куратор), Красимир Терзиев (художник), Стефан Николаев (художник), Иван Мудов (художник).
 

Адрес:

ул. Чаталджа 28
София 1504
 

Източници - ИСИ - официален сайт,

Кенет Кларк, Цивилизацията

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!