Основни данни
Награда Гауденц Б. Руф за съвременно изкуство


Наградата за съвременно изкуство „Гауденц Б. Руф” е сред малкото отличия, които акцентират на новите форми в арта у нас. Тя е учредена през 2007 от бившия швейцарски посланик Гауденц Руф, който е впечатлен от нашите артисти по време на престоя си у нас – 1995-2000.
Отличието се дава за млади артисти и за утвърдени автори. Ежегодно за нея кандидатстват между 80-100 души. След избирането на десетина от тях, техните произведения се подреждат в изложба в галерия Райко Алексиев – по традиция в средата на ноември. Победителите се избират от шестчленно международно жури.
Първите носители на наградата са Светлозара Александрова за „Млади творци” и в раздел „Утвърдени художници” – Красимир Терзиев. През 2008 отличието получават Бора Петкова и Аделина Попнеделева.

Виж още - Стартира конкурса Гауденц Руф за 2010

 

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!