НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Китайският художник-дисидент Ай Вейвей най-после бе освободен от затвора (24.06.2011)
 
На 22 юни китайският художник Ай Вейвей най-после бе освободен от затвора след двумесечно задържане под стража. Той не може да напуска жилището си без разрешение, съобщи днес говорителят на външното министерство в Пекин. Той бе освободен заради „добро поведение”, след като е признал вината си и заради изразеното от него желание да изплати укритите данъци, посочват китайските медии.
още >>
Аниш Капур реализира своя най-нов проект „Левиатан” в Гран Пале (16.05.2011)

 

Един от най-известните скулптoри на нашето време Аниш Капур създаде уникална скулптурна инсталация за „Монумента” в Гран Пале, Париж. Той е четвъртия скулптор,  на който се пада честта да създаде временно произведение за историческата сграда, където се е помещавало легендарното световно изложение от 1900 г.

още >>
Концептуалният художник Ханс-Питър Фелдман ще инсталира върху стените на музея „Гугенхайм” в Ню Йорк 100 000 банкноти (16.05.2011)

 

Концептуалният художник Ханс-Питър Фелдман е известен със своите произведения, които изследват влиянието на визуалното върху ежедневието на отделния индивид. Най-новото му произведение е вдъхновено от валутата като масова продукция,  използвана от нас всеки ден.

още >>
Целият свят засвидетелства своята подкрепа към един от най-известните китайски съвременни артисти - Ай Вейвей (15.05.2011)
 
Мина повече от месец,  откакто един от най-известните китайски съвременни артисти - Ай Вейвей бе арестуван на пекинското летище минути преди да излети за Хонг Конг. На 3 април той е бил отведен от представители на властите, а малко по-късно полиция е направила обиск на ателието и дома му. 
още >>
Световните аукциони през месец май ще представят едни от най-емблематичните произведения на съвременното изкуство (10.05.2011)

 

Френсис Бейкън, Марк Ротко, Анди Уърхол, Жан-Мишел Баския са само малка част от авторите, чиито произведения ще бъдат предложени на търгове, организирани от водещите аукционни къщи през първата половина на месец май.

още >>
Защо Русия поиска незабавно всички свои произведения и артефакти обратно, намиращи се в момента на гостуващи временни изложби в САЩ ? (28.03.2011)
 
На един от най-реномираните музеи за руско изкуство в САЩ, притежаващ една от най-големите колекции на руски икони извън Русия, му беше наредено незабавно да върне обратно в Русия 37-те икони, част от временната експозиция „Съкровища от Москва”, която представя икони и артефакти от музея за древноруско изкуство „Андрей Рубльов”.
още >>
Най-богатият мъж на планетата създава собствен музей, в който ще бъде изложена частната му колекция от шедьоври на изкуството (22.03.2011)
 
От март гражданите на Мексико Сити не трябва да пътуват извън родината си, за да се насладят на шедьоври на европейското изкуство, защото всички те ще бъдат изложени напълно безплатно за публиката в новия музей Сумая (Soumaya Museo).
още >>
Мона Хатум беше избрана за носител на една от най-престижните награди за изкуство – призa “Хуан Миро” (21.03.2011)
 
Наградата „Хуан Миро” е едно от най-престижните отличия за изкуство, с което може да бъде удостоено творчеството и постиженията на даден артист. Тя е много по-различна от всички останали награди и за това винаги заема специално място.
още >>
Едни от най-значителните произведения на Стари майстори ще бъдат предложени на аукцион на Сотбис (24.01.2011)
 
На 27-ми януари, в две последователни сесии, Сотбис в Ню Йорк ще предложат на търг едни от шедьоврите на ренесансовото изкуство –живопис и скулптура.
Сутринната сесия ще започне от 10ч., а следобедната от 14ч.
още >>
Банкси и Шепърд Феъри ще бъдат предложени на аукцион на Бонамс (04.01.2011)
 
На 11-ти януари от 18,00ч. ще се проведе един от най-дългоочакваните аукциони за съвременно градско изкуство. Мястото е Лондон, а адреса вече е добре познат на колекционерите на това ново и набиращо все по-голяма сила направление в съвременното изкуство - New Bond Street, № 101- седалището на аукционна къща Бонамс (Bonhams).
още >>
Изложба „Модернистична фотография 1910 - 1950 година” в Музея за изящни изкуства, Бостън (19.11.2010)
 
На 20 ноември 2010 г. Музеят за изящни изкуства в Бостън ще представи на вниманието на зрителите фотографии на 40 американски автори, работили през първата половина на 20 век.
още >>
Най-прочутият панаир за съвременно изкуство „Фрийз” отваря врати идните дни (06.10.2010)
Осмото издание на водещия панаир за съвременно изкуство ще бъде открит в лондонския Риджентс парк от 14 до 17 октомври 2010г.
още >>
Творби на повлияния от Пикасо самоук художник Арман в Жорж Помпиду (23.09.2010)
Парижкият съвременен културен център „Жорж Помпиду” представя ретроспективна изложба на на един от най-почитаните фигури в изкуството в следвоенното изкуство.
още >>
Стъклено светлинно шоу на Дейв Чихъли в Ню Йорк (17.09.2010)
Галерия „Марлборо Челси” в Ню Йорк отваря врати за ценна експозиция от нови творби на прочутия скулптор и майстор на стъклото Дейл Чихъли, съобщи artdaily.
още >>
Кухнята и домакинството станаха модерно изкуство (16.09.2010)
Нюйоркският музей за модерно изкуство (МОМА) представя експозиция посветена на кухненския дизайн. Мотото на изложбата е „Кухненското пространство: Дизайнът и Модерната Кухня” изследвайки кухнята и непрекъснатия й естетически, технологичен и идеологически редизайн.
още >>
Да запечаташ нощното небе (14.09.2010)
Ежегодният фотографски конкурс на Националния морски музей в Гринуич бе спечелен от уникалната снимка на Том Лоу от САЩ.
още >>
Най-скандалните британски артисти на протест срещу правителството (12.09.2010)
Най-известните (и скандални) британски артисти започват органиирани протести срещу държавната политика, която планира съкращаване на бюджета за изкуство с 25 процента. още >>
Ватикана обмисля пропусквателен режим за Сикстинската Капела (11.09.2010)
Ватикана обмисля  нови правила за туристи в Сикстинската капела, съобщи шефът на музея Антонио Получи пред вестник „Република”
още >>
Фалшификати на Банкси се продават в интернет (02.09.2010)
Анонимният британски графити артист Банкси явно се е сторил лесна плячка на двамата извършители, твърди адвокатът на автора.
още >>
Антики на показ в Париж (01.09.2010)
За арт любителите от цял свят от 15 до 22 септември 2010г. салон „The Nave” в Гран пале в Париж представя „Биенале на Антикварите”.
още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!