НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложбата в чест на Дейвид Бауи се превърна в най-бързо разпродадената в историята на музея „Виктория и Албърт” (29.03.2013)
Само седмица откакто е открита  изложбата в чест на Дейвид Бауи, тя се превърна в най-бързо разпродадената в историята на музея „Виктория и Албърт” в Лондон.

Ексцентрични костюми и текстове, написани на ръка, са едни от стотиците обекти, които са представени в мащабната ретроспектива в престижния музей за световно изкуство и дизайн. Обхващаща почти пет десетилетия, експозицията, наречена „Дейвид Бауи е”,  се  стреми да представи същността на британския поп изпълнител.

Безпрецедентната изложба излага на показ личния живот на Бауи, включвайки всичко от бебешки фотографии до усърдни скици на негови сценични костюми, направени лично от певеца.  Според директора на музея „Неговата радикална инвенция в музиката, театъра, модата и личния стил дори и днес резонират в дизайна и визуалната култура, като Дейвид Бауи продължава да вдъхновява артисти и дизайнери по целия свят”.

Роден като Дейвид Робърт Джоунс в семейство на скромни родители, Бауи израства в пострадалото от бомбардировки южно предградие на Лондон – Брикстън, в периода след Втората световна война.

Хитове като "Space Oddity", "Starman" или "Heroes" следват посетителите из просторната изложба. Тя се стреми да даде и повече светлина и върху почти обсебващия образ на Бауи, проследявайки не само променящото се звучене на изпълненията му, но и като обръща внимание на всеки елемент от изявите му – от осветление до дизайн. Включени са също и последните звукозаписни изяви на изпълнителя, превърнал се в икона не само на британската музика, но и на британската култура по цял свят.

Изложбата ще продължи до 11 август 2013 г.

.Плакат
.Плакат
Част от изложбата в чест на Бауи /1/
Част от изложбата в чест на Бауи /1/
Част от изложбата в чест на Бауи /2/
Част от изложбата в чест на Бауи /2/
Част от изложбата в чест на Бауи /3/
Част от изложбата в чест на Бауи /3/
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!