НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Ценна серия от гравюри на показ в Турция (16.03.2010)
От 16 февруари до 18 април 2010г. музеят Пера в Истанбул в партньорство с фондация МАПФРЕ и институтът Сервантес, приютява една експозиция на Пикасо в сътрудничество с неговия близък приятел и търговец на картини Амброаз Волар (1866 – 1939).

Изложбата е с наименованието „Пикасо-сюита Волар, Гравюри” и показва едни от най-ценните серии от гравюри от първата половина на XX век.
Произведенията са 100 на брой и по света има останали само пет пълни комплекта като един от тях е представен на тази експозиция.

Освен близък приятел на Пикасо, Волар е и един от най-запленените му почитатели.

През юни 1901 е представил изложба на Пикасо в своята галерия в Париж. Поддържал е контакти с художници като Сезан,Дега и Реноар.

На експозицията в Пера са показани творби от най-продуктивния период на Пикасо, а именно 30-те години на миналия век.

Творбите показват любовните истории на художника, привързаността му към голотата, увлечението му към портретната живопис и митологичните теми, както и употребата на различни техники и стил, извайвайки уникалния му стил.

С тази експозиция Пабло Пикасо доказва, че талантливият художник винаги е готов да експериментира с новости, подобрявайки уменията си.


"The Blind Minotaur Guided by a Young Girl at Night"

"Фавн разбулващ жена"

"Blind Minotaur Guided by a Little Girl, III"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!