НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
„Анди Уорхол: Портрети”; изложба която не може да бъде пропусната (18.03.2010)
Лондонската галерия „Olyvia Fine Art” представя "Анди Уорхол: Портрети"; една изложба която не може да бъде пропусната. Експозицията завладява с картини, уникални отпечатъци и филми. В нея са включени някои от най-известните творби на Уорхол, демонстриращи отличителния му стил, както и изключително рядък ням филм, създаден от художника.

Изложбата ще бъде достъпна за посетителите на „Olyvia Fine Art” в дните между 17 март – 9 май. Там те могат да видят известните портрети на шведската актриса Ингрид Бергман, скулптора Йозеф Бойс и фотографа Робърт Маплеторп, личности от висшето общество като Дода Воридис и Карен Лернер, спортиста Том Шивър, китайският политически лидер Мао Цзедун, кралица Елизабет II, както и уникален автопортрет придружен от снимка на Уорхол, направена през 1965 г. от нюйоркския фотограф, Джон Маккейб.

"Анди Уорхол: Портрети" разкрива една глава от живота на Уорхол, която донася драматичен обрат в неговите произведения, от строгостта на неговите изображение от 60-те години до това, което тогава е възприемано като непристойно съблюдаване на безсрамен блясък и обаяние. Усета и визията на художника допринасят за създаването на серия от творби, които изобразяват свят запленен от образа и статута на знаменитост. Това довежда до шум сред критиците и идеолозите, които разглеждат тази форма на скандален блясък като морално и естетическо оскърбление. Днес тези съблазнителени портрети са приемани за класика и са истински пример за това как оригиналността на Уорхол оставя дълбока следа в историята на портрета.
 
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!