НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Индийски артефакти на разпродажба в Сотбис (26.03.2010)
Освен единствената по рода си златна гривна за глезен още уникати ще присъстват на втората част от разпродажбата на вещите на индийския султан Типу (царувал през 1782-99) на 14 април 2010 в аукционна къща Сотбис.
През 2005 първата част от колекцията му е продадена за 1 239 240 лири.

Един от интересните представени артефакти ще бъде много рядко срещан меч с дръжка във формата на тигър. Мечът е от двореца Армъри на султан Типу и е оценен на 50 000-70 000 лири. Преди той е бил притежание на колекцията на Вискаунт Стратхалън.

Още един обект, който заслужава да се види е изключително рядко индийско оръдие направено от бронз.
То е представено на султана от Ахмад Пали в царската леярна в Серингапатам, Индия. Датира от 1790-91г. и е оценено на 120 000-150 000 лири. Преди е било притежание на Кралския институт.

Подчертавайки забележителните артистични традиции на отоманската империя, още един уникален и невероятен обект е фенер от VIIв. изработен от сребро и позлата и е във формата на пъпеш. Декориран е със скъпоценни камъни Перидот.
Предназначен да виси над трона на дадения владетел, със своята изящност и пищност той успява да вдъхне могъществото и благоденствието на една империя, която се простирала на три континента. Оценен е на 150 000-200 000 лири.


Silver-Gilt Cantaloupe
Silver-Gilt Cantaloupe
Rare sword with Tiger-Form Hilt
Rare sword with Tiger-Form Hilt
Rare Cannon
Rare Cannon
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!