НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
"Докосване на светлината" от Томас Кочев (31.03.2010)

Софийска Градска Художествена Галерия представя изложбата - "Докосване на светлината" от Томас Кочев.

Изложбата е посветена по случай 70- годишнината от рождението на твореца - скулптор. Експозицията обхваща 30 пластики от керамика, бронз и дърво, както и значителен брой рисунки. Това е една рядка възможност да бъде видяно цялостното творчество на скулптора Томас Кочев.

Скулптурите му носят белега на органично единство между усета за материала, изтънчената форма и артистичната свобода на мисълта. Вглъбени в собствения си свят, те внушават идеята за прозрение, извисеност и одухотвореност. Дървото, предпочитан материал за Томас Кочев, добавя към образите чувствено и интимно усещане за  жива материя, едновременно топла и уязвима.
Значително място в експозицията е отделено на рисунките, характерна част от търсенията на автора. Артистични, спонтанни, изваяни с грациозна и темпераментна линия, те предхождат, съпътстват и обобщават еволюцията на скулптурното му творчество.

В изложбата участват творби, притежание на СГХГ, НХГ, ХГ „Илия Бешков”- Плевен, ХГ Силистра, Ателие-колекция Светлин Русев, и други частни колекции.

Изложбата ще се проведе от 24 март – 2 май 2010 в СГХГ

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!